Kolika je cijena izrade web stranice?

cijena izrade web stranice
07ožu, 2020

Postavljanje pitanja “Kolika je cijena izrade web stranice” slično je postavljanju pitanja “Koliko će koštati gradnja kuće?”. Na to jednostavno ne možete odgovoriti bez da pogledate i procijenite bezbroj faktora: Koliko kata i spavaćih soba želite? Koje biste materijale željeli koristiti? Posjedujete li zemlju? Jednostavno ne postoji odgovor na to pitanje jer ne postoje dvije web stranice koje imaju isti izgled, funkciju i poslovne zahtjeve. Cijena izrade web stranice u konačnici je određena njenom veličinom, složenošću i bitnim komponentama koje zahtijevaju vaši poslovni ciljevi. Na primjer, web stranica koja zahtijeva prilagođene fotografije, video produkciju i puno teksta očito će koštati više od web stranice na kojoj želite samo kratak opis usluga i kontaktne podatke. Zapamtite, cijena izrade web stranice je varijabilna i nijedna web stranica nije ista kao neka druga. Ne postoji fiksna cijena, osim ako ne kupujete neke stranice koju ćete kasnije sami srediti, a to je nešto što ne bi smjelo uzimati u obzir ni jedno ozbiljno poduzeće.

cijena izrade web stranice


Većina web programera koristi satnicu za izračunavanje troškova projekta i iz vaših želja i zahtjeva pokušati ustanoviti koliko bi bila okvirna cijena izrade web stranice. Na cijene web razvojnih programera utječu brojni čimbenici, uključujući lokaciju, veličinu, reputaciju, razinu iskustva i talente koje upotrebljavaju. Trenutačno možete očekivati cijene do 40 € na sat ako vam stranicu radi freelancer ili čak do 70 € na sat ako će vam web stranicu napravili neko od poduzeća odnosno neka od agencija koja se bavi takvim poslom. Imajte na umu da satnica sama po sebi nema smisla izvan konteksta. Morate paziti na razinu vještine i učinkovitost programera, pa uvijek uzmite u obzir i to. Na primjer, programer od 45 € ma sat može vam dati ponudu od 10 sati za isti zadatak koji bi programer za 75 € na sat mogao izvršiti za manje od 2 sata. I naravno, cijena izrade web stranice ovisi i o kvaliteti programera. Ali neka vas cijena satnice ne zavede – najskuplji programer nije nužno i najbolji i najpovoljniji nije nužno slab. Kako ćete znati? Najbolje da provjerite programerov dosadašnji posao i web stranice koje je već napravio pa se tek tad odlučite ako je njegova cijena izrade web stranice, kvaliteta i sve ostalo pogodno za to što vi trebate.

cijena izrade web stranice


Što možete očekivati sa svojim proračunom? Kao što smo već rekli, nijedna web stranica nije ista, tako da cijena izrade web stranice nije ista za ni jednu web stranicu. Međutim, ono što možete i trebate učiniti je shvatiti što općenito možete očekivati da biste dobili ono što vam treba. Da biste saznali više o rasponima proračuna i onome što nude, pogledajmo trenutačni raspon cijena raznih opcija web stranica i kakva je ponuda na tržištu. Možete prikupiti nekoliko predračuna od različitih poduzeća, provjeriti njihov rad i međusobno usporediti svoja istraživanja. Cijena izrade web stranice dakle dosta ovisi o tome što sami želite imati na toj stranici, stoga bi vjerojatno bilo dobro da prije odluke iskoristite i besplatno savjetovanje o izradnji web stranice, kojeg nude brojna poduzeća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia