Content marketing mora biti na visokom nivou

content marketing
20stu, 2019

U današnje vrijeme razni oglasi nas prate, na svakom koraku. Kao rezultat toga, postajemo imuni  na njih i mnoge oglase više ne primjećujemo. Tvrtke stoga traže nove načine svoje kupce održe i da proizvod plasiraju na nenametljiv način. Jedan vrlo učinkovit način da se to postigne je kroz pažljivo pripremljen content marketing.

 

Što je to content marketing?

Content ili sadržajni marketing moderan je i sve popularniji oblik oglašavanja koji kupcu nije vidljiv na prvi pogled. Djeluje tako što objavljuje zanimljive I edukativne sadržaje za svoje klijente na vašoj web stranici ili društvenoj mreži. Korisnici čitaju ovaj sadržaj jer ima obrazovani  karakter, koji uključuju i kratka upoznavanja s novim proizvodima. Stoga, potencijalni kupci će više voljeti da slijede ovakve vrste objava, jer im pružaju osjećaj korisnosti, a istovremeno nenamjerno se informiraju o novim proizvodima koje nudi tvrtka koju prate.

 

Kako content marketing dolazi do klijenata?

Moramo biti svjesni da nas gotovo svakodnevno bombardiraju stotine reklama. Kao rezultat toga, više ne gledamo reklame u časopisima, na televiziji ili plakatima. Čak i na webu, sve je teže kliknuti na slučajni oglas. Ipak, pričinjava nam je kliknuti na post koji pokazuje korisne informacije o svakodnevnom životu, slobodnom vremenu, tehnologiji … To je sadržajni marketing. Content marketing može nam pomoći da dođemo do kupaca na različite načine, jer post koji želimo postaviti, u prvi trenutak nam ne želi ništa prodati, već samo želi podijeliti s nama korisne informacije.

content marketing

Ako želimo da content marketing ostvari vidljivije rezultate, važno je postaviti ga na visoku razinu. To znači da moramo obratiti pažnju na sljedeće stavke:

 

1.) Redovno objavljivanje

Redovnim objavljivanjem novih postova potencijalni kupci će graditi povjerenje u našu tvrtku, jer će im biti zanimljivo pratiti vijesti i informacije koje im se plasiraju.

 

2.) Zanimljive teme

Zbog zanimljivih tema u vašim postovima ljudi će redovito, I sa interesiranjem, čitati vaše postove.

 

3.) Proizvod ili usluga ostaviti po strani

Važno je da se postovi pažljivo sastave i da im je glavna svrha pružanje novih informacija. Ako se veći dio posta odnosi samo na značajke vašeg novog proizvoda, čitalac će brzo steći dojam savršene reklame, čime će se izgubiti povjerenje onog koji je kliknuo na vaš post s primarnom svrhom dobivanja novih informacija. Content marketing na visokoj razini preporučuje da samo spomenite proizvod i nabrojite neke njegove karakteristike i prednosti, a dobar dio posta treba biti posvećen objektivnijim informacijama. Tako ćete potencijalnog kupca upoznati s novim proizvodom, a da mu ne date osjećaj da mu namećete proizvod.

content marketing

4.) Kvalitetni postovi

Točno je da je vaša glavna svrha u korištenju content marketinga oglašavanje. Ali morate biti svjesni da će potencijalni klijenti kliknuti na vaše postove kako bi pronašli i dobili nove informacije. Stoga si ne smijete dopustiti da u svojim postovima imate populističke ili neistinite informacije. Pažljivo napisani postovi s kvalitetnim sadržajem izgradit će povjerenje čitatelju i odanost vašem poslu, od čega ćete imati koristi.

 

5.) Content marketing na različitim mjestima

Međutim, sadržajni marketing ne pokriva samo postove u smislu članaka na našoj web stranici, već se može pokrenuti na više različitih mjesta. To povećava šanse vašeg poslovnog uspjeha, zato što možete podijeliti post s većim brojem ljudi.

Važno je da redovno objavljujete na svojoj web stranici, kako biste privukli potencijalne kupce kako bi što češće mogli dobiti informacije. Provjerite je li vaša web lokacija izložena optimizaciji web stranice, koja će, zahvaljujući redovitom i kvalitetnom sadržaju, na vašoj web stranici, uz pridržavanje određenih pravila, osigurati da se vaša web stranica rangira što bolje prilikom pretraživanja na Google-u ili bilo kojom drugom pretraživaču.

content marketing

Također, dobro je izgraditi vidljivost na društvenim mrežama, koja će se povećavati iz dana u dan. Dobri i zanimljivi postovi na Facebooku i Instagramu čine veliku stvar  u tome što će se korisnici odlučiti kupiti samo Vaš proizvod, koji su i slučajno vidjeli u postu dok ga prelistavaju.

 

Content marketing danas nam može biti od velike pomoći u privlačenju novih kupaca. Važno je da smo otvoreni i nudimo kvalitetan sadržaj. Samo sadržajni marketing koji postavljamo na visokoj razini omogući će osjećaj odanosti i povjerenja našim kupcima.

 

Ispunite kontaktni obrazac za potpuno besplatnu i neobavezujuću ponudu !

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia