Što je Google AdWords oglašavanje

google adwords oglašavanje
14velj, 2020

Google AdWords oglašavanje odnosno, kako se kaže danas, Google Ads je internetska reklamna platforma koju je razvio Google. To je platforma na kojoj oglašivači plaćaju za prikazivanje kratkih oglasa, usluga, popisa proizvoda, video sadržaja, koje Google pozicionira na određena mjesta i prikazuje samo onim korisnicima koje te usluge / proizvodi / sadržaj zanimaju.

Google AdWords oglašavanje brzo je postalo Google-ov glavni izvor prihoda, doprinoseći ukupnim Googleovim prihodima od oglašavanja iznos od 95,4 milijarde američkih dolara u 2017. godini. Google AdWords oglašavanje nudi usluge po modelu cijene s plaćanjem po kliku (PPC). Iako se napredna strategija licitiranja može koristiti za automatsko dostizanje unaprijed definirane cijene po kupnji (CPA), to se ne smije miješati s pravim modelom određivanja cijena CPA.

Prodaja i podrška za Google-ov oglasni odjel nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, a sjedište imaju u Mountain Viewu u Kaliforniji, s glavnim sekundarnim uredima u Hyderabadu, Dublinu, Singapuru, Ann Arboru i New Yorku. Google AdWords oglašavanje inženjering temelji se na Googleplexu, s glavnim sekundarnim uredima u Los Angelesu i New Yorku.
Od lipnja 2018. Google dobiva 86% svojih ukupnih prihoda od trgovanja oglasima putem programa AdWords, DoubleClick AdExchange i DoubleClick Bid Manager.

google adwords oglašavanje

Sustav Google AdWords oglašavanje dijelom se temelji na kolačićima, a dijelom na ključnim riječima koje određuju oglašivači. Google koristi ove karakteristike za postavljanje reklamne kopije na stranice za koje smatra da bi mogle biti relevantne. Oglašivači plaćaju kada korisnici preusmjere svoje pregledavanje da kliknu na reklamnu kopiju. Web stranice partnera primaju dio generiranog dohotka.

Program Google AdWords oglašavanje uključuje lokalnu, nacionalnu i međunarodnu distribuciju. Google-ove tekstualne reklame su kratke, a sastoje se od tri naslova s najviše 30 znakova, 2 opisa s najviše 90 znakova i dva URL-a s po 15 znakova.  Nazivaju se AdWords tekstualnim oglasima. Oni oponašaju kako izgleda prosječni rezultat pretraživanja na Google-u. Slikovni oglasi mogu biti jedne od nekoliko različitih standardiziranih veličina koje je odredio Interactive Advertising Bureau. U svibnju 2016., Google je najavio svoje preoblikovanje oglasa kako bi pomogao potrošačima i oglašivačima da postignu uspjeh u svijetu mobilnih uređaja. Novi format, nazvan Prošireni tekstualni oglasi, omogućuje 23% više teksta. Ovaj novi format dostupan je i na Google pretraživačkoj mreži. Sadrži dva naslova sa po 30 znakova, zamjenjujući standard jednog naslova sa 30 znakova. URL za prikaz zamijenjen je s dva puta s 15 znakova, ne uključujući korijensku domenu.

Ali svi ti detajli sigurno su previše za pojedinca koji nema želje upoznati kako Google AdWords oglašavanje funkcionira, nego želi samo njegove dobre rezultate. Naime, za te detajle mogu se pobrinuti stručnjaci koji se u različitim poduzećima bave s Google AdWords oglašavanjem. Ukoliko bi željeli Google oglašavanje, a o toj temi ne znate baš najviše, onda je stvarno najbolje da to prepustite stručnjacima koji sve to već znaju i, pored postavljanja oglasa, mogu vam dati i nekoliko dobrih savjeta kako i što učiniti da bi vaši proizvodi / usluge bili što bolje i što jasnije predstavljeni na vašoj web stranici i na samom Google-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia