Samostalna izrada internet stranica: plusevi i minusi

izrada internet stranice
15ožu, 2020

U današnjem digitalnom dobu potrebna vam je web stranica kako biste privukli potencijalne kupce. Ali izrada web stranica može biti veliki trošak. I što ako ne želite nekome platiti za izradu web stranice? Odgovor je jednostavan – napravite je sami. Da li je izrada Internet stranica stvarno tako jednostavna i kakvi su plusevi i minusi samostalne izrade Internet stranica?


Nemate ni vremena ni želje da bi se naučili programirati?  No ipak, nemate dovoljno novaca da nekome platite da vam napravi Internet stranicu? Srećom, imate druge mogućnosti. Postoje mnoge web stranice za dizajnirane i izradu vlastitih web stranica, gdje ne trebate učiti programiranja i izrada internet stranica jako je jednostavna. Različiti ponuđači (poput WordPress-a) nude vam tisuće opcija kako izraditi i dizajnirati vlastitu web stranicu, bez da bi morali prije toga diplomirati iz programiranja.

izrada internet stranice

Samostalna izrada internet stranica: prednosti

Samostalne  web stranice jednostavne su za izradnju, za korištenje i trošak će biti puno niži nego da bi nekome platili da je napravi. Hosting web stranica: Ako počinjete ispočetka, većina tih ponuđača omogućava vam da registrirate ime domene. Oni pružaju web hosting. Većina tih ponuđača nudi platforme koje su jednostavne za uređivanje: uvijek ćete imati pristup vlastitoj web stranici; ne plaćate programeru svaki put kad se nešto mora promijeniti. Mnogi od njih vam također omogućuju uključivanje društvenih medija i praćenje društvene aktivnosti. Čak vam mogu pomoći u stvaranju web stranica koje izgledaju dobro na mobilnim uređajima kao i na računalima. Ova opcija je super i zbog toga jer vam drži sve na jednom mjestu. Vi ste odgovorni za svoju vlastitu web stranicu i uvijek ćete imati pristup njoj. Ako ste sigurni u svoju sposobnost da malo istražite sve mogućnosti određenog ponuđača, to bi mogla biti dobra opcija za vas.

izrada internet stranice

Samostalna izrada internet stranica: nedostaci
Iako bi dizajniranje vlastite web stranice mogla biti dobra ideja, možete naići na probleme. Jedna uobičajena pritužba kad su u pitanju ovakvi ponuđači je da se oni u velikoj mjeri oslanjaju na upotrebu predložaka. To je sjajno za neiskusnog korisnika koji želi samo lijepu web stranicu, ali za druge može biti frustrirajuće. Drugi problem koji se može pojaviti su vremena učitavanja. Kada vaša web stranica ima hosting na mreži, na kojoj je i puno drugih web stranica, onda možda neće biti tako brza kao što bi to potrošači željeli. Imajte na umu da 40% ljudi napusti web stranicu ako se ne učita u roku od 3 sekunde, tako da vas spora web stranica može koštati vaših kupaca.
Isto tako, ako nemate marketinškog znanja, možda izrada web stranica nije baš za vas, jer cilj vaše web stranice bi vjerojatno bio da prodate svoje usluge i proizvode. No, naravno, kao trgovine tako i web stranice imaju vlastitu psihologiju prodaje. Bitne su boje, bitan je layout, bitne su riječi i tekstovi, pozicije,… Ukoliko nemate tog znanja, onda je možda bolje da se izrada Internet stranica prepusti nekome drugome.

Postoji još jedno rješenje – povoljna izrada Internet stranica, gdje ne trebate nikakvog znanja, je poduzeće Spletni partner. Oduševit će vas njihove ideje i njihove povoljne cijene!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia