Izrada web stranica

Izrada web stranica je naša strast

 

“Zato to radimo kako treba!”

 

 • Želite li i vi dobiti izvrsne rezultate na svojoj web stranici?
 • Želite novu web stranicu po najpovoljnijoj cijeni?
 • Pogledajte što smo do sada učinili, pročitajte nekoliko savjeta našeg tima i kontaktirajte nas
 • Rado ćemo Vam pomoći

NAŠ RAD U BROJKAMA:

312+
Zadovoljnih stranaka
2215+
Ključnih riječi u Googlu
181
Izrađenih web stranica
201
Zaključenih projekata

Izrada web stranica u WordPress-u

Izrada web stranica s WordPress-om ima mnogo pozitivnih rezultata. Između ostalog, odlikuje ga CMS skripta koja je izuzetno korisna jer je prevedena na hrvatski jezik, jednostavna za uporabu i čest je izbor za pojedince i tvrtke. Čak 25 procenata stranica na svijetu izrađuje se u WordPress-u. Osim povoljne cijene, Spletni partner d.o.o. pruža Vam i druge ključne elemente koji čine web stranicu funkcionalnu, poput registracije odabranih domena i postavljanja web hostinga. Izrada web stranice na WordPressu je funkcionalna i jednostavna a vaša web stranica pojavljuje se na visokim pozicijama u Google pretrazi jer ju je lako optimizirati.

Nažalost, neke druge vrste web stranice nemoguće je optimizirati, uobičajeno zbog njihove izrade. Izrađena web stranica može se nadograditi uz pomoć dodataka smještenih u WordPress meniju. Može se pretvoriti u internetsku trgovinu, fotogaleriju, blog i slično. Dodatke možete koristiti, ažurirati i upravljati putem administrativnog sustava, što Vam daje mogućnost stvaranja vlastite i personalizirane web stranice.

Naše reference:

Za sva dodatna pitanja i poruke na raspolaganju smo vam putem donjeg kontaktnog obrasca

 

Zašto je izrada web stranice u WordPressu najbolja odluka?

Izrada web stranica na WordPress platformi:

 • Jednostavan je za upotrebu, lako ćete sami moći dodati sadržaj stranice
 • Možete odrediti izgled stranice pomoću tema i dodataka
 • Takva web stranica je jeftina i lako ju je optimizirati
 • “User friendly” instalacija i ažuriranje
 • Stranica je brza, a dodavanje dodataka je „mačji kašalj“
 • WordPress nudi rješenje za gotovo sve vaše probleme i želje

izdelava spletnih strani

Domena i web hosting

Za izradu web stranice prvo vam treba domena. Domeni imaju različita proširenja, najčešće su .com (tvrtka) i .hr (za Hrvatsku). Ako imate stranicu na hrvatskom jeziku, najbolje je registrirati je sa .hr ekstenzijom, jer će tako biti prepoznatljivo u Hrvatskoj. Ako je vaš domen već zauzeta, odaberite drugu, sličan ili ne, i registrirajte se. Uobičajene domene, poput namještaja.hr ili windows.hr, vjerojatno se više nikada neće moći registrirati, samo ako vlasnik web mjesta ne obnovi svoju registraciju. Svoj domen registrirate kod tvrtke za registraciju domena. Ponuda ima puno, pa odaberite onog koji će odgovarati vašoj preferenciji. Dizajn, također, zahtjeva web hosting koji predstavlja prostor na serveru, gdje se učitava sadržaj web stranice (slike, dodatke, skripte, …). Uz pomoć hostinga, posjetitelji imaju pristup web stranici pohranjenoj na računalu i Internetu. Jednom kada uredite domenu i web hosting, proizvodnja može započeti.

registracija domene

 

Postavljanje WordPress web stranice i prijava

Stvaranje web stranica u WordPress započinje instalacijom stranice, a zatim odabirete oblik koji želite imati. Možete birati između velikog broja besplatnih formata, ali postoje i oni plaćeni. Potonji su obično kvalitetniji i profesionalniji, a cijene se kreću od 100 do 200 dolara. Kad se odlučujete za besplatnu ili plaćenu temu, imajte na umu da izgledom web stranice predstavite svoju tvrtku ili aktivnost određenoj publici.

Nakon što je instalacija dovršena, prijavite se kao administrator koji uređujete WordPress web stranicu. Prijavite se putem adrese www.vasadomena.com/wp-admin sa svojim korisničkim imenom i lozinkom. Kad se prijavite na napravljenu web stranicu, prikazat će Vam se i mjesto za nadzor. Svoju web stranicu možete po želji upravljati putem nadzorne ploče.

Teme i dodaci

Izrada web stranica u WordPress-u uobičajen je izbor za tvrtke i pojedince, jer je izuzetno funkcionalan i jednostavan te ga možete sami urediti. Na stranici možete imati različite fotogalerije jer za njih postoji znatan broj dodataka. Možete objaviti vremenska izvješća za određena mjesta itd. Sve u svemu, postoji puno razloga zašto je WordPress raširen na čitav svijet. Za svaki vaš problem ili želju postoji rješenje u obliku dodatka koji se zatim mora instalirati na web mjesto. Da biste pronašli dodatak, koristite tražilicu dodataka za unos značajke ili naziva dodatka koji želite imati na web mjestu. Pri tome preporučujemo vam da koristite izraze engleskog jezika zaviše sreće pri pretraživanju. Izrada web stranica u WordPress-u Vam omogućava dodatke (plug-in), koje lako možete pronaći i odabrati sami. Pritom provjerite zbirnu ocjenu pretraženog dodatka kod drugih korisnika, što su više korišteni, to su bolji. Pazite na one starijeg datuma jer možda nisu ažurirani več godinama. Ako nisu ažurirane, vaša web stranica može biti ugrožena. Nakon što pronađete pravi dodatak, jednostavno ga instalirajte i aktivirajte.

wordpress teme

Izrada web stranica također zahtijeva odabir određene teme za web stranicu, što određuje vanjski izgled stranice. Zadati paket Vam nudi 3 različite teme, međutim, uvijek lako možete pretražiti i druge opcije. Na webu postoji mnogo besplatnih tema koje se razlikuju u boji, obliku slova i sadržaju. Neke stranice imaju jednu bočnu traku, a druge dvije ili tri, ukratko mogućnosti su ogromne. Kod tema imate mogućnost kasnijeg uređivanja.

Ako želite dodati novu temu na web stranicu, to odaberite na izborniku “Appearance” (izgled). Jednostavno dodate novu temu, a WordPress će ponuditi nešto od prethodno izrađenih tema. Ovdje možete koristiti opcije pretraživanja za pretraživanje tema prema imenu, popularnosti i datumu dodane teme. Također možete pretraživati ​​pomoću filtra kako biste odredili željene i fakultativne kriterije pretraživanja. Pomoću pregleda zatim odredite temu koja vam odgovara, jednostavno je instalirajte i aktivirajte.

Osnovne postavke stranice i dodavanje sadržaja

Nakon instaliranja teme započinjete osnovne postavke koje se obično uređuju samo jednom. Prvo, to su „permanent links“ koji stoje iza domene. Na ovaj način pravimo odabir priloga, jer je najbolji za pronalaženje željenog na web stranici. Kasnije uređujemo naslov stranice, opis, vremensku zonu, format sata i tako dalje.

Izrada web stranica na WordPress platformi podijeljena je na članke i statičke stranice. Ovo je glavni sadržaj koji se međusobno ne razlikuje mnogo. Članci se pojavljuju na početnoj stranici web stranice i kategorizirani su u različite kriterije. Nekorištene stranice te kategorije nemaju i ne pojavljuju se na osnovnoj stranici.

izdelava spletne strani

Objave uređujete i dodajete s klikom na „Dodaj novo“, gdje članku dodamo naslov, datum objavljivanja, ključne riječi, oznake, tekst i željeni URL. Ako post pišete izravno na stranici, možete ga brisati, pisati, podebljati, dodavati veze, slike, videozapise i tako dalje. Kad završite s dodavanjem sadržaja, jednostavno ga je objavljivati. Ako želite promijeniti ono što napišete, članak uvijek možete ispraviti i ažurirati. Nikada nije bilo tako jednostavno napraviti web stranicu, jer objave možete uređivati i dodavati kako god želite.

Zašto je tako jednostavno dodavati sadržaj u WordPressu?

 • Možete promijeniti naslov objave po želji
 • Može se dodati prilagođeni URL (ali mora biti jedinstven)
 • Tekstu možete dodati debljinu, a možete dodati i tekst koji je u kurzivu ili precrtan
 • Možete promijeniti boju teksta
 • Tekst ima tri poravnanja, lijevo, središnje i desno
 • Možete stvoriti numerirane popise i popise sa uvlakama
 • Možete dodati linkove na različite podstranice, postove ili potpuno drugačiju web lokaciju

Izrada web stranica u WordPressu omogućuje vam dodavanje statičkih podstranica na navigacijskoj kartici „Pages“. Prikazuje se uređivač u koji unosite željeni naslov i sadržaj. Ako imate sadržaj spreman, jednostavno ga kopirajte i „zalijepite“ u editor. Kad pripremite svoj sadržaj, objavite ga klikom sa desne strane. Na isti način dodamo objave ili vijesti te definiramo oznaku i kategoriju. Potonje je izuzetno poželjno jer posjetitelju olakšava snalaženje na web mjestu. Oznake također kombiniraju srodni sadržaj.

dodajanje vsebin

Izrada web stranica u WordPress-u također Vam omogućuje dodavanje multimedijskog sadržaja u post ili na stranicu. To vam omogućuje da Vaš sadržaj ne bude dosadan, već šaren i zanimljiv. Prilikom odabira fotografija obratite pažnju na autorska prava da bude svaka slika prikladna za legalnu upotrebu na vašem web mjestu. Možete objavljivati ​​vlastite fotografije ili fotografije s web mjesta koja omogućuju upotrebu slika na stranici. Te su fotografije slobodno dostupne i na engleskom se nazivaju Public domain pictures. Slikovni materijal vam omogućava duži promet na web mjestu. Dodajte slike tipkom „Add Media“, gdje ćete moći da odaberete fotografiju koju želite. Ako želite dodati video na stranicu, to će biti najlakše dodati s YouTubea. Obratite pozornost da li je video Vaš autorski video, kojeg jednostavno kopirate i zalijepite.

Traka izbora

Web stranica trebala bi sadržavati trake izbora kako bi olakšali posjetiteljima pregledavanje sadržaja. Traka izbora mora biti pravilno konfigurirana da istakne najvažnije dijelove ili sadržaj vaše web stranice. Izbornik stvorite u navigacijskoj kategoriji „Izgled“ i dodate mu ime.

menijska vrstica

 

Imate problema s uređivanjem stranice? Kontaktirajte nas!

 

ON site i OFF site optimizacija web stranice

Optimizacija web stranica predstavljena je kraticom SEO i dijeli se na ON site i OFF optimizaciju web stranice. Ako želimo, da web stranica bude prikazana na prvoj stranici Google pretrage, ona mora biti izrađena prema određenim SEO pravilima. Izrada web stranice se mora prilagoditi i uzeti u obzir, prije svega, ON site optimizaciju.

izdelava internet straniOFF site optimizacija odnosi se na vanjske faktore i znatno utječe na vaše pozicije u Googlu. Pomoću OFF site optimizacije grade se vanjske veze koje se sastoje od više izvora. Ti su izvori obično razni blogovi i društvene mreže.

ON site optimizacija web stranice je optimizacija koja se izvodi izravno na web mjestu. U sklopu aktivnosti ON site optimizacije tehnički i sadržajno prilagodimo vašu web stranicu i sve elemente relevantne za preglednik. ON site optimizacija provodi se korak po korak i uključuje uređivanje ključnih riječi, slika, URL-a, meta-oznaka i internih veza.

Za uspješnu optimizaciju web stranice i postizanje visokih pozicija tražilice obje su optimizacije ključne.

Pretraživanje ključnih riječi

Izrada web stranica obično započinje analizom ključnih riječi da vas mogu korisnici pomoću njih brže pronaći na Google pretrazi. Analizu možemo usporediti sa temeljima kuće, jer je ključna za kvalitetnu optimizaciju. To se obično radi prije postavljanja web stranice. U svakom slučaju, analiza ključnih riječi je vrlo jednostavna metoda, a pomaže povećati čitljivost i promet na vašoj web stranici. Vidljivost web mjesta znatno se poboljšava i posjetitelji se zadržavaju na stranici dulje vrijeme. Ako radite analizu ispravno, možete odabirom pravih riječi ciljati više kupaca. Alatke za odabir ključnih riječi su ogromne, tako da do dovoljne količine ključnih riječi možemo doći za nekoliko sekundi. Sa njima ćete precizno komunicirati sa svojom željenom skupinom, odnosno publikom. Izrada web stranica moguća je odabirom pravih riječi koje su povezane s vašom aktivnošću ili proizvodima.

WordPress web stranica je jednostavna za upravljanje, a u isto vrijeme ćete moći bez problema upravljati web sadržajem . Danas je web stranica ogledalo tvrtke jer predstavlja vaše poslovanje, proizvode, odnos sa kupcima. Stranica bi trebala sadržavati podatke o vašoj tvrtki, kontaktima i prezentaciji tvrtke. Dobro je što je početna stranica ili prva stranica vrlo atraktivna jer na posjetitelja ostavlja prvi dojam. Početna stranica daje Vam osnovne informacije o vašem poslovanju, na neki način predstavlja vas vašim potencijalnim klijentima ili partnerima. Sadržaj stranice kod posjetioca mora izazvati neku akciju, što znači da šalje upit i obavi kupovinu.

Imate još pitanja?

Rado čemo vam pomoči

Šaljite nam vaše pitanje ili upit!

CroatiaSlovenia