Izrada web stranice – cijena ne smije bit jedini faktor

izrada web stranice cijena
18velj, 2020

Izrada web stranice cijena sigurno je nešto što ste već više puta razmišljali. Kakva je cijena za izradu web stranice? Odlična vijest – može biti jako jako niska, ukoliko ste spremni naučiti nešto novo i sami pokušati napraviti web stranicu. Ne brinite, nećete trebati programirati ili učiti dizajn, ili nešto slično, ali ćete ipak u nekoliko laganih koraka shvatiti da ovo zapravo i nije toliko teško i da izrada web stranice cijena ne treba biti visoka.
U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako većina web programera gradi svoje web stranice i kako možete izbjeći skupe graditelje web stranica koji su često preskupi i previše komplicirani.
Također ćemo vam pokazati kako možete izbjeći neke pogreške koje bi inače, kao početnik, mogli napraviti.

Izrada web stranice cijena: što se događa na tržištu?
Na vašu sreću niste prvi koji će pokušati sam izraditi web stranicu, stoga već postoji stotine različitih platformi za izradu web stranica širom tržišta. Najpoznatije platforme su WordPress, Wix, Joomla, Drupal… To su samo najpoznatije od stotina platformi. Naravno, svoju web stranicu možete i kodirati ispočetka, ali ne bismo vam to preporučili iz dva razloga. Prvi je da za nešto takvo gotovo morate biti programer. Kao drugo – to će trajati predugo i krajnji rezultat će biti najbolji u najboljem primjeru ok, a sigurno ne najbolji.

izrada web stranice cijena

Izrada web stranice cijena: koju platformu koristiti?
Većina ljudi koristi WordPress za izradu web stranice. Za razliku od mnogih drugih platformi za izradu, WordPress je potpuno besplatan, što je njegova velika prednost. Osim toga, ima i drugih prednosti.
WordPress je najjednostavnija platforma na kojoj smo ikad radili, ali je dovoljno fleksibilan da odgovara svima – web stranicama malih tvrtki, internetskim trgovinama, većim organizacijama i tako dalje…
Pogledajmo neke od glavnih razlika između platforma:

Izrada web stranice cijena: glavne razlike poznatih platformi
a) WordPress u usporedbi s HTML i CSS: Učenje HTML-a od nule može potrajati 6 ili čak više mjeseci, a kamoli CSS i PHP. Ako imate osnovno znanje HTML-a, možete brže izraditi stvari, ali ako želite stvoriti web stranicu u roku od dan ili dva, učenje HTML-a nije najbolja opcija
b) WordPress u usporedbi s Website Builders: Website Builders su skupi i često vrlo ograničeni. Dobri su za web stranice koje imaju samo glavnu stranicu, bez dodatnih podstranica.
c) WordPress u usporedbi s Joomla ili Drupal: WordPress je puno lakši za korisnike, pogotovo ako ne znate puno o izradi web stranice cijena.

Prema gore navedenom možete smatrati da ćemo danas pričati o WordPressu. Pogledajmo osnovne korake koji će vam pomoći kod izrada web stranice cijena.

izrada web stranice cijena

Izrada web stranice cijena: korak po korak

Korak 1:
 Uredite web hosting i registrirajte ime domene
Kako biste postavili WordPress (ili bilo koju drugu vrstu web stranice), trebat će vam dvije stvari – naziv domene (web adresa poput spletnipartner.net) i web hosting (usluga koja povezuje vašu web stranicu s internetom).

Korak 2: Postavljanje web stranice
Nakon što ste kupili ime svoje domene i postavili svoj hosting, vrijeme je da pokrenete vašu web stranicu! Prvo što biste trebali učiniti je instalirati WordPress na svoju domenu. Nakon što ste to napravili, možemo preći na treći korak.

Korak 3: Dizajnirajte svoju web stranicu
Nakon što uspješno instalirate WordPress na svoju domenu, vidjet ćete vrlo osnovno, ali jednostavno mjesto, gdje je sve zapisano jako jednostavno i razumljivo. Na tom koraku potrebna vam je tema (izgled) vaše web stranice – možete koristiti predloške dizajna u WordPressu.

Korak 4: Dodajte sadržaj na svoju web stranicu
S instaliranom temom, spremni ste za početak stvaranja sadržaja. U WordPressu to je stvarno jednostavno. Kroz dodavanje tekstova i fotografija, izrada web stranice cijena će polako dobiti svoj konačni izgled.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia