8 jednostavnih koraka kako napraviti web stranicu

kako napraviti web stranicu
01ožu, 2020
Treba vam web stranica i pitate se kako napraviti web stranicu? Ako nemate puno predznanja, onda vam je vjerojatno teško zamisliti da bi sami napravili web stranicu iz nule. No, samo s malo istraživanja možete doći do puno jasnih informacija, koje vam daju do znanja kako napraviti web stranicu na jednostavan način i gotovo besplatno.

U stvarnosti je postavljanje web stranice ili bloga prilično jednostavno i može se obaviti za manje od 15 minuta ako znate što radite. Kod toga može vam pomoći naš korak po korak vodič, koji će vam dati najbitnije informacije kako napraviti web stranicu.

Korak 1: Odaberite naziv / URL domene
Prvi korak koji ćete htjeti poduzeti kada je riječ o tome kako napraviti web stranicu je određivanje naziva domene koji želite, jer prije nego što kreirate web stranicu ili blog, vaše hosting poduzeće tražit će od vas da odlučite o tome kakav će biti vaš URL.

Korak 2: Registrirajte ime / URL domenu
Nakon što se odlučite za ime domene i pronađete ono ime koje je dostupno za upotrebu, morat ćete registrirati to ime. To se obično plati, prosječna cijena je 20 eura godišnje.

Korak 3: Odaberite uslugu hostinga
Nakon što se odlučite za ime vaše domene i registrirate je, sljedeći korak koji ćete trebati poduzeti u vodiču ‘kako napraviti web stranicu’ je pronalazak usluge hostinga koja će ugostiti vašu web stranicu. Zajedno s registracijom, trošak će biti oko 50 eura godišnje.

kako napraviti web stranicu


Korak 4: Spojite ime svoje domene sa svojim web hostingom
Kod postupka kako napraviti web stranicu, korak broj četiri nikako se ne smije ispustiti, jer u protivnom vaša stranica neće raditi. Ako ste odabrali web hosting koji nudi i ime domene, onda možete preskočiti ovaj korak jer će većina hosting usluga olakšati povezivanje imena vaše domene s uslugom hostinga i proći ćete kroz korake kako napraviti web stranicu.

Korak 5: Instalirajte WordPress
Nakon što odaberete ime svoje domene i stvorite račun za hosting, morat ćete instalirati software koji će vam omogućiti upravljanje, prilagođavanje i izradu web stranice prema vlastitim željama. Bez obzira želite li stvoriti blog, pokrenuti internetsko poslovanje ili izgraditi web stranicu za e-trgovinu, WordPress je odličan izbor za sve to, a ujedno je jako jednostavan.

Korak 6: Odaberite temu za svoju web stranicu
Na raspolaganju je mnoštvo besplatnih tema za WordPress koje vam omogućuju odabir dizajna koji odgovara izgledu i funkcionalnosti vaše web stranice. Naravno, postoje i teme koje se plaćaju – sve ovisi o vašim željama.

Korak 7: Konfigurirajte svoju web stranicu
Sada kada je vaša web stranica u funkciji i odabrali ste temu koju želite konfigurirati, pobrinite se da posjetiteljima pružite najbolje iskustvo. Postavite navigaciju i olakšajte posjetiteljima da saznaju više o vašoj web stranici te im omogućite jednostavan pristup najvažnijim dijelovima vaše web stranice.

Korak 8: Dodajte sadržaj

Gotovo najvažniji dio vodiča ‘kako napraviti web stranicu’. Sada se trebate zabaviti i početi dodavati sadržaj na svoju web stranicu! Što više sadržaja dodate, toliko bolje je to za rangiranje vaše stranice u Google-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia