Održavanje web stranice

održavanje web stranice
15tra, 2020

Pokrenuli ste svoj biznis, napravili svoju web stranicu, i sada se pitate šta dalje? Ukoliko je ovo razlog zbog kojeg ste se našli na našoj stranici možemo Vam slobodno reći da ste na pravom mjestu. Jedna od možda najbitnijih stvari nakon kreiranja vlastite web stranice su održavanje web stranice i digitalni marketing Vašeg biznisa.

Šta se podrazumijeva pod pojmom održavanje web stranice?

Ovaj pojam nije ništa drugo do redovno provjeravanje Vaše web stranice u cilju pronalaska grešaka i problema koje bi trebalo riješiti. On takođe podrazumijeva postavljanje novog sadržaja kako bi Vaša stranica bila u skladu sa trendovima i vremenom. Naravno, bitno je napomenuti da ažuriranje sadržaja na web stranici ne treba biti ni prečesto kako se ne bi izgubio interes klijenata.

Ko radi održavanje web stranice?

Održavanje web stranice možete izvršiti i sami, međutim to je u veoma maloj mjeri. Ukoliko želite da održavanje web stranice Vaše kompanije ne bude bauk, prepustite to profesionalcima. Na današnjem tržištu postoji mnogo kompanija koje su se specializirale za održavanje web stranica.

održavanje web stranice

Koliko košta održavanje moje stranice?

Cijena ove usluge zavisi od nekoliko faktora kao što su tip web stranice, količine sadržaja na istoj te količini prometa koja zavisi od broja Vaših klijenata koji posjećuju samu stranicu.

Trenutno na internetu postoji mnogo stranica koje nude detaljnije opise samog pojma održavanja web stranica kao i opise različitih usluga i paketa. Ukoliko niste sigurni u koji tip web stranice spada Vaša možete pronaći nekoliko članaka i na tu temu. Još jedna od bitnih napomena bila bi da održavanje web stranice podrazumijeva dobar plan organizacije. Šta to znači?

Budući da bi svakodnevno provjeravanje svih funkcionalnosti neke web stranice oduzimalo previše vremena kompanije kao što je naša Vam nude plan održavanja. Ovaj plan se uglavnom sastoji od godišnjih, mjesečnih, sedmičnih i zadataka koji se izvršavaju svaka 3 mjeseca. Ovi zadaci podrazumijevaju pretraživanje Vaše web stranice za konkretnim problemima i njihovo rješavanje u tom trenutku.

Ukoliko je Vaše pitanje zašto se proces održavanja web stranica vrši na ovaj način, odgovor je jednostavan. Proces provjere svakog aspekta Vaše stranice odjednom bi bio veoma dug, samim time lakše je proces provjere razdvojiti na manje podprocese ili zadatke. S druge strane postoje neki aspekti web stranica koji bi se trebali provjeravati češće budući da se u njima češće javljaju greške, dok s druge strane postoje i određeni aspekti kod kojih su greške dosta rjeđe.

Ukoliko ste se nakon ovog članka odlučili za nas kao kompaniju za održavanje vaše web stranice, došli ste na pravo mjesto. Za sve dodatne informacije, pitanja i nedoumice koje možda imate, kontaktirajte naš tim koji će Vam odgovoriti na iste.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia