Optimizacija web stranice ili Google oglašavanje?

optimizacija
25lis, 2019

Optimizacija je za mnoge korisnice nešto potpuno nepoznato i mnogi korisnici interneta ne znaju razliku između Google oglašavanja i optimizacije web stranica, pa ćemo na kratko objasniti kako oba koncepta izgledaju. Ako želite biti vidljivi na mreži ODMAH, tada je jedino rješenje Google oglašavanje, ali ako želite biti vidljivi na mreži i uložiti što manje novca, tada je optimizacija vaše web stranice pravi izbor.

Veća dilema je i pitanje mnogih klijenata. Optimizacija web stranice ili Google oglašavanje? Uvjerit ćemo vas da je pravi izbor OPTIMIZACIJA!

Google oglašavanje je trenutno jedan od najpopularnijih načina internet oglašavanja. Kada odaberete ovu vrstu oglašavanja, možete biti odmah vidljivi na web mreži, što znači da odmah možete početi prodavati. Postoje različiti načini oglašavanja s Googleom (prikazivačka mreža, pretraživačka mreža, oglašavanje preko YouTubea).

Napravite oglašivačku kampanju, kreirajte oglase i definirajte ključne riječi, time ste već lako na prvoj stranici Googlea. Financijski, to nije najprikladnija metoda, jer Google plaća za svaki klik. Cijena klika ovisi od ključne riječi i konkurencije koja se trenutačno oglašava. Troškovi po kliku obično se kreću od nekoliko centi do nekih 10 Američkih dolara po kliku.

 

optimizacija

 

O optimizaciji smo već napisali nekoliko riječi, što možete pročitati OVDJE! Zašto odabrati optimizaciju web stranice, a ne Google oglašavanje, objasnit ćemo u nastavku teksta. Optimizacija web stranice je dug proces, ali dugoročno je znatno jeftinija od oglašavanja. Uz optimizaciju ne plaćate svaki klik pojedinačno, već mjesečni paušal – ugovor koji sklapate s tvrtkom koja pruža uslugu za vas. Sustav plaćanja za optimizaciju razlikuje se od tvrtke do tvrtke. Kod nas je princip da se optimizacija plaća kada dostignete poziciju na prvoj stranici Googlea. Ako se nalazi s druge strane Googlea ili možda čak i dalje, onda od nje nećete imati koristi, jer više od 80% web korisnika provjerava samo prvu stranicu preglednika. Drugi je razlog to što s Google oglašavanjem već gubite 40% svojih potencijalnih kupaca, jer veliki broj njih ne klikne za sponzorirane oglase. Pri optimizaciji web stranice nemate ograničenja u odabiru ključnih riječi, dok postoje neke riječi koje se ne mogu oglašavati. Stopa konverzije je također veća (za 2-3%).

Još jedna stvar koja je dovoljan razlog zašto optimizacija. Niste financijski ograničeni brojem klikova na dnevnom nivou, tako da vaša web stranica rangira nezavisno od budžeta i od broja klikova.

Ispunite kontaktni obrazac za potpuno besplatnu analizu vaše web stranice i neobavezujuću ponudu za dostizanje najboljih rezultata na Googlu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia