Ponuda za izradu web stranice za početnike

26lis, 2020

 

Kada je u pitanju izrada web stranica, sama ponuda za izradu web stranice može biti različita za različite kompanije koje nude ovu uslugu. Ukoliko ste novi, te vam je tek potrebna vaša prva web stranica, šanse su da ne znate odakle tačno početi, kome se obratiti, ni šta tačno očekivati. Mi smo tu da vam donesemo neke od osnovnih informacija te vas uputimo u ovaj novi svijet izrade web stranica.

Na samom početku, želimo naglasiti da postoje dva načina izrade stranica, jedan je putem servisa/aplikacija koji vam omogućavaju da sami kreirate svoju stranicu. Iako se ova ponuda za izradu web stranice čini itekako primamljivom jer je dosta jeftinija nego alternativa, shvatamo zašto bi se mnogi od vas mogli odlučiti za ovu opciju. Drugi način na koji možete izraditi svoju web stranicu jeste da angažujete neku kompaniju koja se bavi upravo time.

Iako se druga opcija na prvu čini skupljom, postoje mnogi pojedinci koji su pokušali sa prvom opcijom, uvidjeli njene nedostatke, te ipak kasnije prešli na drugu opciju, te time platili mnogo više nego što bi to bio slučaj da su se odmah odlučili za drugu opciju.

Kada su u pitanju kompanije koje izrađuju stranice, ponuda za izradu web stranice može uključivati mnogo toga. Najjeftinija opcija najčešće podrazumijeva izradu stranice i kupovinu domene, a za sve ostale servise kao što su npr. Održavanje same stranice i njene sigurnosti, dodatno naplaćuju.

Ukoliko se odlučite za kompaniju postavite im pitanja koje ponude imaju za vas, te šta koja ponuda uključuje. Najčešće ćete proći mnogo jeftinije ukoliko u samom startu uzmete paket koji podrazumijeva više usluga, nego da ih kupujete zasebno poslije. Naravno, ponuda za izradu web stranice nije uklesana u kamen, te će mnoge kompanije dopustiti da kasnije pređete na neki bolji paket usluga ukoliko to poželite.

 

Kako biste bili sigurni da je ponuda za izradu web stranice iskorištena maksimalno u vašem slučaju, potrebno je da samom na početku, i prije odabira ponude, odaberete kompaniju koja se razumije u vrstu posla kojim se bavite. Takođe pokušajte pronaći kompaniju koja vam može pokazati uspješne web stranice iz istog sektora poslovanja koje su napravili u prošlosti i koje održavaju već I danas.

Naravno, kompanija koja ima više uspjeha koštati će i više, no ponekat je to jednostavno investicija koju je neophodno napraviti kako bismo podigli naš posao na neki viši nivo. Iako nije obavezno, bilo bi dobro da odaberete onu kompaniju koja se takođe bavi seo optimizacijom. Iako na početku možda nećete biti zainteresovani za to, ove usluge će vam zatrebati prije ili kasnije, a dosta je lakše ukoliko dolaze od iste kompanije sa kojom već imate potpisan ugovor.

Na kraju, ponuda za izradu web stranice može ponekad zvučati predobro da bi bila istinitom. Nažalost, postoje kompanije koj naplate određenu uslugu koju nikada ne dobijete. Prije same odluke sa kojom od ovih kompanija želite da poslujete, pokušajte ih istražiti do u detalje kako biste bili sigurni da nije u pitanju prevara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CroatiaSlovenia